Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι παραγωγικές συνομιλίες με την Κίνα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι παραγωγικές συνομιλίες με την Κίνα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωση την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων με την Κίνα
Την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα ανακοίνωσε σήμερα (1/5) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Mnuchin, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Πεκίνο μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, χαρακτήρησε ως «παραγωγικές» τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
«Ο εκπρόσωπος Lighthizer και εγώ μόλις ολοκληρώσαμε τις παραγωγικές συναντήσεις μας με τον αντιπρόεδρο της Κίνας Liu He», δήλωσε πριν από λίγη ώρα μέσω Twitter ο κ. Mnuchin, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα».
Νωρίτερα, ο επικεαλής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα επιλυθούν εντός δύο εβδομάδων «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Σημειώνεται ότι ο κ. Mnuchin, πριν αναχωρήσει για την Κίνα, εξέφραζε επίσης την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι αποτελεί επιθυμία και των δύο πλευρών να υπάρξει μία συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης