Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 54% των Γάλλων θέλει να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν

Δημοσκόπηση: Το 54% των Γάλλων θέλει να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν
Notre Dame: Το 54% των Γάλλων θέλει να ξαναχτιστεί ακριβώς όπως ήταν
Πάνω από το ήμισυ των Γάλλων θέλουν να ξαναχτιστεί η Παναγία των Παρισίων ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου 2019, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα (30/4) στη δημοσιότητα.
Με βάση τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της HuffPost και του CNews, το 54% των Γάλλων θέλουν να μην αλλάξει το παραμικρό στο στολίδι αυτό της γοτθικής αρχιτεκτονικής.
Ένας στους τέσσερις (25%) στηρίζουν την άποψη του προέδρου Emmanuel Macron ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ ενός «εκσυγχρονισμού» του κτηρίου, ενώ το 21% δεν εξέφρασε άποψη.
Η Γαλλία έχει προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανοικοδόμηση του βέλους του καθεδρικού ναού που κατέρρευσε πάνω στο κεντρικό κλίτος κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Ωστόσο, το χρονικό περιθώριο των πέντε ετών που ανέφερε ο Emmanuel Macron προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ναού, προκαλεί έντονη αντιπαράθεση στη χώρα.
Οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους για το αν είναι δυνατόν να τηρηθεί αυτή η διορία.
Σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν σχεδόν 1.000 από αυτούς και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Le Figaro, καλούν του πρόεδρο να αποφύγει τη «σπουδή» στα έργα αποκατάστασης και να μην παραβεί τους κανόνες περί προστασίας των μνημείων εθνικής κληρονομιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης