Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες, έναντι 54 μονάδων τον προηγούμενο μήνα 
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/4) στοιχείς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επηρεάζοντας τη συνολική δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 50,5 μονάδων προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών σημείωσε πτώση σε μηνιαία βάση, ενώ παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν άνοδο, ο σχετικός υποδείκτης παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 49,2 μονάδες.
Παράλληλα, οι υποδείκτες που αφορούν την απασχόληση, την παραγωγή και τις αγορές σημείωσαν όλοι πτώση, γεγονός που σύμφωνα με τον αναλυτή της Υπηρεσίας Zhang Liqun δείχνει «εμφανή ανησυχία».
Όσον αφορά τον μη μεταποιητικό δείκτη, αυτός παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο, με τον κατασκευαστικό κλάδο να παραμένει πάνω από τις 60 μονάδες, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Κίνα, να υποχωρήσει στις 53,4 μονάδες, έναντι 54 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, τα στοιχεία της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ως επί το πλείστον τα στοιχεία της Markit, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες για τον Απρίλιο του 2019.
Μάλιστα, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της Markit δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 50,9 μονάδες.
«Γενικά, η οικονομία της Κίνας έδειξε καλή ανθεκτικότητα τον Απρίλιο, αλλά σταθεροποιήθηκε σε αδύναμη βάση και δεν έρχεται σε ανοδική καμπή», σχολίασε ο αναλυτής της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης