Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος οι ισλαμικές μαντίλες στη Σρι Λάνκα, για λόγους εθνικής ασφάλειας

Τέλος οι ισλαμικές μαντίλες στη Σρι Λάνκα, για λόγους εθνικής ασφάλειας
Σρι Λάνκα: Τέλος οι ισλαμικές μαντίλες για λόγους εθνικής ασφάλειας
Απαγορεύθηκε η χρήση των ισλαμικών μαντίλων που καλύπτουν το πρόσωπο στη Σρι Λάνκα, μετά την τρομοκρατική επίθεση, για λόγους ασφαλείας.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας.
«Αυτή η απαγόρευση στοχεύει να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό του προκειμένου να περιπλέξει την αναγνώρισή του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η προεδρία.
Το μέτρο τέθηκε ήδη σε ισχύ.
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό από τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας πως οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του οργανισμού στους δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, οι αφίξεις των τουριστών και εκτός του Κολόμπο -της μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας- αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μετά τις επιθέσεις.
Ο επικεφαλής της κρατικής αεροπορικής εταιρείας SriLankan Airlines από την πλευρά του, δήλωσε στο Reuters στο ίδιο συνέδριο ότι η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 10% στις ματαιώσεις την περασμένη εβδομάδα και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες ακυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης