Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Oliver North αποσύρεται από την προεδρία του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής

tags :
ΗΠΑ: Ο Oliver North αποσύρεται από την προεδρία του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής
Ο 75χρονος  North ανέλαβε τη προεδρία της NRA τον Μάιο του 2018

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Oliver North θα αποχωρήσει από την προεδρία της National Rifle Association, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι τον εκδιώκουν επειδή κατηγόρησε άλλα ηγετικά στελέχη της NRA για οικονομικές ατασθαλίες.
Σε επιστολή του που απευθύνεται στο ετήσιο συνέδριο της NRA και διαβάστηκε από ένα μέλος της, ο North αναφέρει ότι ήλπιζε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία όταν λήξει η θητεία του, την Δευτέρα.
«Πληροφορούμαι τώρα ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.
Ο Oliver North ήταν τα τελευταία χρόνια σχολιαστής σε συντηρητικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα.
Είναι όμως γνωστός κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε τη δεκαετία του 1980 στο σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας, δηλαδή την πώληση όπλων στην Τεχεράνη, τα έσοδα από την οποία κατευθύνονταν στους αντικομμουνιστές αντάρτες Κόντρας της Νικαράγουας.
Το 1989 καταδικάστηκε για την υπόθεση αυτή, όμως η ποινή του ανατράπηκε στο Εφετείο την επόμενη χρονιά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της NRA Wayne LaPierre είχε κατηγορήσει πρόσφατα τον North ότι προσπάθησε να τον απομακρύνει, απειλώντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα «βλαπτικές» πληροφορίες για τον ίδιο.
Αυτό τουλάχιστον ισχυριζόταν ο LaPierre σε επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ της οργάνωσης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Ο 75χρονος  North ανέλαβε τη προεδρία της NRA τον Μάιο του 2018.
Την εποχή εκείνη, ο LaPierre εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, χαρακτηρίζοντάς τον «θρυλικό μαχητή της αμερικανικής ελευθερίας, χαρισματικό στην επικοινωνία και έμπειρο ηγέτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης