Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτωπο με την εταιρεία ανοίγει η εγγονή του ιδρυτή της Disney

Μέτωπο με την εταιρεία ανοίγει η εγγονή του ιδρυτή της Disney
Η εγγονή του ιδρυτή της Disney τα βάζει με την εταιρεία
O CEO της Walt Disney -Bob Iger- έβαλε στην τσέπη του 65,6 εκατ. δολάρια το 2018, γεγονός που σημαίνει ότι η αμοιβή του ήταν 1.424 φορές μεγαλύτερη από τον μισθό του μέσου εργαζόμενου της Disney, ένα ποσό που η κληρονόμος Abigail Disney αποκαλεί «τρελό».
Η Abigail, μια φιλάνθρωπος και δημιουργός ταινιών, είναι η εγγονή του Roy Disney, συνιδρυτή του κολοσσού του τομέα ψυχαγωγίας και μίλησε κατά των εισοδηματικών ανισοτήτων σε ένα εταιρικό event που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στη συνέχεια, ανέβασε τις σκέψεις της στο Twitter, αναφέροντας ότι η εταιρεία βγάζει τόσα χρήματα που δεν δικαιολογείται να μην δώσει στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους της παχυλές αυξήσεις, όπως αύξηση 15% στο ημερομίσθιο ή ένα εφάπαξ μπόνους.
«Όταν πήρε ο Iger το μπόνους του πέρυσι, έκανα τα μαθηματικά και βρήκα ότι θα μπορούσε να δώσει από την τσέπη του 15% αύξηση σε όλους όσοι δουλεύουν στη Disneyland.
Και πάλι θα του περίσσευαν 10 εκατ. δολάρια», ανέφερε η Abigail Disney στην ομιλία της.
«Αρα υπάρχει βάσιμο επιχείρημα ότι τα υψηλότερα στρώματα απολαμβάνουν πολλά και βγάζουν υπερβολικάμ πολλά χρήματα».
Η Disney είναι μέλος των Πατριωτών Εκατομμυριούχων –μιας ομάδας πλούσιων Αμερικανών που θέλουν υψηλότερους φόρους για τους έχοντες και ίση πολιτική εκπροσώπηση για όλους.
Όπως λέει, δεν έχει προσωπικά τίποτα με τον Iger, ο οποίος καθ' ομολογίαν της διοικεί την εταιρεία καταπληκτικά, ωστόσο υποστηρίζει ότι μια μείωση του δικού του μισθού καθώς και άλλων υπερ-αμειβόμενων, δεν θα γίνει αισθητή.

Η απάντηση της Disney

Εκπρόσωπος της Disney απάντησε:
«Η Disney έχει πραγματοποιήσει ιστορικές επενδύσεις για να επεκτείνει τα κέρδη της αλλά και να βοηθήσει τους εργαζομένων μας, εφαρμόζοντας ένα αρχικό ωρομίσθιο 15 δολαρίων στη Disneyland που είναι διπλάσιο του ομοσπονδιακού ελάχιστου μισθού και δεσμεύοντας 150 εκατ. δολάρια για μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που δίνει στους εργαζομένούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πλήρες δωρεάν πανεπιστημιακό ή επαγγελματικό πτυχίο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης