Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong Un: Η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο εξαρτάται από τη στάση των ΗΠΑ – Τι είπε στον Putin

tags :
Kim Jong Un: Η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο εξαρτάται από τη στάση των ΗΠΑ – Τι είπε στον Putin
Να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας ο Kim
Την θέση ότι η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο εξαρτάται από τη στάση των ΗΠΑ διατύπωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin στο Βλαντιβοστόκ, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του Kim προς τις ΗΠΑ να καταστούν πιο ευέλικτες στο να δεχθούν το αίτημα της Β. Κορέας για άρση των κυρώσεων.
Μάλιστα ο Kim φέρεται να υποστήριξε πως θα περιμένει έως τα τέλη του έτους προκειμένου οι  ΗΠΑ να αλλάξουν στάση απέναντι σε αυτό το αίτημα.
«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή είναι σε αδιέξοδο και έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο όπου μπορεί να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση καθώς οι ΗΠΑ υιοθέτησαν μια μονόπλευρη στάση με κακή πίστη στην πρόσφατη δεύτερη συνάντηση κορυφής των ΗΠΑ – Β. Κορέας.
Η Β. Κορέα θα συσπειρωθεί για κάθε πιθανή κατάσταση» είπε ο Kim, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στον Putin να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης