Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lidington (Βρετανία): Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί η νέα ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο

Lidington (Βρετανία): Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί η νέα ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο
Ο Βρετανός επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε ότι η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις Συντηρητικών και Εργατικών
Στο γεγονός ότι δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα μία συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία η συμφωνία για το Brexit θα επιστρέψει προς ψήφιση στο βρετανικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε σήμερα (25/4) ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lidington, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί πριν από τον ερχόμενο Ιούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Lidington δήλωσε ότι «δε μπορώ να δώσω την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία η συμφωνία για το Brexit θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο», με τον ίδιο να προσθέτει ότι η ημερομηνία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνομιλίες ανάμεσα στο Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει συναντήσεις των δύο πλευρών αναφορικά με το Brexit, τις οποίες χαρακτήρισε ως «παραγωγικές και εποικοδομητικές», ενώ τόνισε ότι δεν επιθυμεί να ορίσει μία «συγκεκριμένη προθεσμία», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η προθεσμία αυτή πρέπει να παραταθεί περαιτέρω.
Ο Βρετανός αξιωματούχος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Σκωτία πριν από το 2021, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για το Brexit πριν ξεκινήσει η θητεία του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο».
Νωρίτερα, δημοσίευμα του BBC ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία απόσυρσης προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης