Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Σε επίπεδο – ρεκόρ η στήριξη των Ρώσων στον… Στάλιν

Δημοσκόπηση: Σε επίπεδο – ρεκόρ η στήριξη των Ρώσων στον… Στάλιν
Σε επίπεδο – ρεκόρ η στήριξη των Ρώσων στον… Στάλιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση 
Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εκτοξεύθηκε η στήριξη των Ρώσων πολιτών προς το πρόσωπο του Ιωσήφ Στάλιν, του άλλοτε γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Στάλιν έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης το 1922.
Την περίοδο αυτή, ο Λένιν ήταν βαριά άρρωστος και η πρότασή του να αντικατασταθεί ο Στάλιν γνωστοποιήθηκε στο κόμμα των μπολσεβίκων στο 13ο Συνέδριο, οι οποίοι όμως ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Στάλιν ως γραμματέα του κόμματος.
Στη δεκαετία του '30, ο Στάλιν εξάλειψε την ενεργό πολιτική αντιπολίτευση μέσω ενός συστήματος εσωτερικής εξορίας και παγίωσε την αρχή του την εποχή της Μεγάλης Εκκαθάρισης (1936-1938), μια περίοδο σκληρής καταστολής (διαγραφές, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις, δολοφονίες) απέναντι τόσο σε πάρα πολλούς κομμουνιστές που διαφωνούσαν με τις επιλογές και τη νοοτροπία της κυρίαρχης τάσης (σταλινισμός) στο Κομμουνιστικό κόμμα της ΕΣΣΔ, όσο και χιλιάδες άλλους πολίτες που κατηγορούνταν για πολιτικά εγκλήματα.
Παρέμεινε επικεφαλής του κράτους μέχρι τον θάνατό του, το 1953.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση του Levada Center, το 51% των Ρώσων βλέπει θετικά το πρόσωπο του Στάλιν, έναντι 40% τον Μάρτιο του 2018.
Την ίδια στιγμή, το 70% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά για τη χώρα τη διακυβέρνηση του ισχυρού άνδρα της Σοβιετικής Ένωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 46% -από 36% το 2018- συμφώνησαν ότι οι καταστολές επί Στάλιν ήταν «σίγουρα» ή «κατά κάποιον τρόπο» δικαιολογημένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης