Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητά η αντιπολίτευση στη Βόρεια Μακεδονία

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητά η αντιπολίτευση στη Βόρεια Μακεδονία
Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζητεί η αντιπολίτευση
Τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών λίγους μήνες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών ζητεί η αντιπολίτευση στη Βόρεια Μακεδονία.
Το αίτημα διατυπώθηκε, επίσημα, από την υποψήφια για την προεδρία του VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλζανόβσκα.
«Η νίκη στις προεδρικές εκλογές θα ανοίξει το δρόμο στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει να μην αναφέρεται το νέο όνομα της χώρας», σημείωσε η Σιλζανόβσκα.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι εάν ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πενταρόφσκι ηττηθεί από την υποψήφιο της αντιπολίτευσης Σιλζανόβσκα, τότε θα κηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο Ζάεφ έκανε αυτή τη δήλωση σε μια εποχή που το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές.
Οι αναλυτές ερμηνεύουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ως έναν τρόπο να πιέσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει δύο μεγάλες προκλήσεις που σχετίζονται με την ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.
Η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (DUI) υπογράμμισε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα κάνουν καλό για τη χώρα, διότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
Οι πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η έλλειψη των απαραίτητων ψήφων στο κοινοβούλιο για την έγκριση νόμιμων τροποποιήσεων σχετικά με την ειδική εισαγγελία θα εμποδίσει τη δικαστική μεταρρύθμιση και αυτό θεωρείται ως ένας καλός λόγος για να οδηγηθεί η χώρα στις πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης