Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν βλέπω κανένα σημάδι ύφεσης - Προάγγελος μείωσης των επιτοκίων η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν βλέπω κανένα σημάδι ύφεσης - Προάγγελος μείωσης των επιτοκίων η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων
Να υποβαθμίσει τους φόβους για την αμερικανική οικονομία προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin
Να υποβαθμίσει τους φόβους για την αμερικανική οικονομία, μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός κλασσικού σήματος ύφεσης στις αγορές ομολόγων, προσπάθησε σήμερα (15/4/2019) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, λέγοντας πως αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην πολιτική της Federal Reserve.
Σημειώνεται ότι στις αγορές αμερικανικών ομολόγων παρατηρήθηκε πρόσφατα το φαινόμενο της «αντιστροφής της καμπύλης αποδόσεων», μια ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία τα επιτόκια των βραχυπρόθεσμων τίτλων είναι υψηλότερα από τα επιτόκια των μακροπρόθεσμων τίτλων.
Τέτοιες αναστροφές συμβαίνουν συχνά πριν από ύφεση.
Ωστόσο, ο Mnuchin είπε ότι αυτή τη φορά η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων συνιστά ένα αβλαβές σημάδι ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκιά της, κάτι που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
«Δεν βλέπω κανένα σημάδι ύφεσης», δήλωσε ο Mnuchin σε συνέντευξή του στο «Fox Business Network».
«Νομίζω ότι το μόνο που βλέπουν οι άνθρωποι είναι η καμπύλη αποδόσεων, νομίζω ότι η καμπύλη αποδόσεων δείχνει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και τίποτα περισσότερο από αυτό», πρόσθεσε.
Ο Mnuchin χαρακτήρισε σημαντική, παράλληλα, την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της εμπιστοσύνης στο δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι αναμένει ότι η επιβράδυνση των κινεζικών και των ευρωπαϊκών οικονομιών θα επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, αλλά εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία θα αποδώσει σχετικά καλά στο εγγύς μέλλον σε σύγκριση με μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου.
«Νομίζω ότι θα υπάρξουν κάποιες συγκρατημένες επιπτώσεις, καθώς η επιβράδυνση στην Ευρώπη και στην Κίνα θα μας επηρεάσει», δήλωσε ο Mnuchin.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, κατά την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε σαφές πως «η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι ακόμα ισχυρή, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος επιβραδύνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης