Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συνάντηση κορυφής με τον Kim Jong Un θέλει ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in

tags :
Νέα συνάντηση κορυφής με τον Kim Jong Un θέλει ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in
Οι δύο ηγέτες έχουν συναντηθεί ήδη τρεις φορές το τελευταίο έτος
Μια ακόμα συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Νότιας  Κορέας, Moon Jae In σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, οι οποίες έχουν «παγώσει» μετά την αποτυχημένη συνάντηση Trump – Kim στο Βιετνάμ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Την περασμένη εβδομάδα ο Kim εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης με τον Trump υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν μια σωστή στάση και μεθοδολογία όσον αφορά την άρση των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής Kim Jong Un και Moon Jae In έχουν συναντηθεί τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters, επιδίωξη του Νοτιοκορεάτη προέδρου είναι η τέταρτη συνάντηση τους να γίνει στις 27 Απριλίου, στην επέτειο δηλαδή ενός έτους από την πρώτη τους συνάντηση.
Ο Moon έχει καταστήσει σαφές πως τώρα είναι η ώρα προκειμένου να αρχίσουν σοβαρά οι προετοιμασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης