Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ και ΗΠΑ θα αποτελούσε πολιτικό και οικονομικό λάθος

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ένας εμπορικός πόλεμος ΕΕ και ΗΠΑ θα αποτελούσε πολιτικό και οικονομικό λάθος
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κατέστησε σαφές ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να αποφευχθεί
Τη θέση ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελούσε ένα «πολιτικό και οικονομικό λάθος» διατύπωσε σήμερα (12/4) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, μετά τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η ΕΕ είναι ένας «σκληρός εμπορικός εταίρος».
Ειδικότερα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ κατέστασε σαφές ότι «πρέπει να αποφύγουμε έναν εμπορικό πόλεμο», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μία επιβράδυνση τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο λόγος που υπάρχει μία τέτοια οικονομική επιβράδυνση είναι ότι υπάρχουν εμπορικές εντάσεις σε όλον τον κόσμο».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και σε Κίνα», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να προσθέσουμε και εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, θα αποτελέσει ένα πολιτικό και οικονομικό λάθος».
Οι δηλώσεις του Γάλλου αξιωματούχου έρχονται στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με την οποία οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν σημαντική επίδραση στις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ασκήσει κατά το παρελθόν κριτική απέναντι στους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της χώρας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ορισμένες πρακτικές τους έχουν αρνητική επίδραση στις αμερικανικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης