Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η πρωθυπουργός May κάνει τα πάντα ώστε να φτάσει σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το Brexit

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Η πρωθυπουργός May κάνει τα πάντα ώστε να φτάσει σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα «δεν είναι εύκολες»
Στη δυσκολία των συνομιλιών ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα αναφέρθηκε σήμερα (8/4) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt, τονίζοντας ωστόσο τις προσπάθειες που πραγματοποιεί η πρωθυπουργός Theresa May ώστε να βρεθεί μία λύση για το Brexit.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα που στοχεύουν στο να ξεπεράσουν το σημερινό αδιέξοδο για το Brexit «δεν είναι εύκολες», περιγράφοντας αντ' αυτού ως «δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην πρωθυπουργό Theresa May και τον επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου «κάνει τα πάντα ώστε να φτάσει σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού, Jeremy Wright, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο του Brexit.
«Στηρίζω απόλυτα την άποψη της πρωθυπουργού ότι χρειάζεται να βρει μία διέξοδο και τώρα πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το τι άλλο θα μπορούσε να λειτουργήσει», ανέφερε στο δίκτυο BBC ο κ. Wright, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «γι' αυτόν τον λόγο είναι αυτές οι συνομιλίες».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όπως το καταλαβαίνω, θα υπάρξουν συνομιλίες που θα συνεχιστούν σήμερα και τις χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε», ενώ καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι δύο πλευρές «θα φτάσουν σε μία λογική έκβαση».
Σύμφωνα με αναφορές του BBC, η πρωθυπουργός May θα μπορούσε να προτείνει μία μόνιμη τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη του Εργατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης