Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azevedo (ΠΟΕ): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της Βρετανίας

Azevedo (ΠΟΕ): Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της Βρετανίας
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τόνισε ότι το κόστος σε ορισμένους τομείς της βρετανικής οικονομίας θα είναι «πολύ σημαντικό»
Στο γεγονός ότι η αποχώρηση το Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ορισμένα τμήματα της βρετανικής οικονομίας, αναφέρθηκε σήμερα (5/4) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, Roberto Azevedo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο κ. Azevedo δήλωσε ότι οι οικονομολόγοι είναι σε θέση να εκτιμήσουν τον πιθανό αντίκτυπο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, γεγονός που θα οδηγήσει τη Βρετανία να πραγματοποιεί εμπορικές συναλλαγές με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «θα υπάρξει κόστος, το οποίο μπορεί να είναι πολύ σημαντικό σε ορισμένους τομείς και ενδεχομένως λιγότερο σημαντικό σε άλλους τομείς», προσθέτοντας παράλληλα ότι «συνολικά θα υπάρξει αντίκτυπος, όλοι το γνωρίζουν αυτό».
Παράλληλα, ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίλυση της διαμάχης που επικρατεί γύρω από το Εφετικό Σώμα του ΠΟΕ, το οποίο αποτελεί το ανώτατο δικαστήρια του παγκόσμιου εμπορίου.
Η πλευρά των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι δικαστές του ΠΟΕ έχουν αθετήσει σε συτηματική βάση τις διαδικασίες και έχουν υπερβεί τις εντολές τους, σε μία προσπάθεια να επιβάλλουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έχει «μπλοκάρει» τον διορισμό δικαστών στο Σώμα.
Εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, η λειτουργία του σχετικού Σώματος θα μπορούσε να ανασταλεί μετά τον Δεκέμβριο του 2019, με τον κ. Azevedo να δηλώνει ότι τα κράτη-μέλη του ΠΟΕ αναζητούν έναν τρόπο επίλυσης του ζητήματος.
«Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν προχωρούμε ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, εξηγώντας ότι «οι Αμερικανοί δεν συνέβαλαν σε αυτές τις συνομιλίες με πολύ ενεργό τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης