Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Dimon (JP Morgan) υπερασπίζεται τον καπιταλισμό - Καταστροφή ο σοσιαλισμός για τις ΗΠΑ

O Dimon (JP Morgan) υπερασπίζεται τον καπιταλισμό - Καταστροφή ο σοσιαλισμός για τις ΗΠΑ
Την ελεύθερη αγορά υπερασπίστηκε ο CEO της JP Morgan
Το καπιταλιστικό σύστημα της ελεύθερης αγοράς υπερασπίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποιώντας ότι ο σοσιαλισμός θα ήταν καταστροφικός για τις ΗΠΑ.
Με αφορμή την αυξανόμενη υποστήριξη της «γενιάς Ζ» προς τον σοσιαλισμό, ο CEO της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναγνώρισε ωστόσο μιλώντας στο Yahoo Finance ότι το «αμερικανικό όνειρο» έχει ξεφτίσει για πολλούς πολίτες, οι οποίοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και το κόστος να αυξάνεται.
O Dimon προειδοποίησε ότι ο σοσιαλισμός οδηγεί σε στασιμότητα, διαφθορά ή ακόμη χειρότερα σε ολοκληρωτική διακυβέρνηση και ότι θα αποτελούσε καταστροφή για την Αμερική.
«Μία οικονομία βασισμένη στην ελεύθερη αγορά αποτελεί το πιο επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο που έχει βι΄σωσει ο πλανήτης.
Βοήθησε δισεκατομμύρια ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και να αποκτήσουν πλούτο, υγεία και πρόσβαση στην εκπαίδευση», υποστήριξε ο ισχυρός άντρας της μεγαλύτερης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ο Dimon διαχώρισε τη θέση του από τους υποστηρικτές του «αναρχοκαπιταλισμού», άλλωστε όπως σημείωσε αυτοί δεν είναι και πολλοί.  
Σημείωσε ωστόσο πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πραγματική ελευθερία και ο καπιταλισμός είναι συνδεδεμένα.
Τόνισε επίσης ότι τα συστήματα που εφαρμόζονται σε χώρες όπως η Νορβηγία και η Σουηδία, τα οποία συνδυάζουν τη γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική με την ελεύθερη οικονομία, είναι εντελώς διαφορετικά από τον «παραδοσιακό σοσιαλισμό».
Οι δηλώσεις έρχονται την ώρα που αυξάνεται η υποστήριξη της νέας γενιάς των Αμερικανών στους Δημοκρατικούς BernieSanders και την AlexandriaOcasio - Cortez, καθώς και στην ιδέα μια κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης