Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Το πιο πιθανό ένα Brexit χωρίς συμφωνία – Ελπίζουμε να το αποφύγουμε

tags :
Barnier: Το πιο πιθανό ένα Brexit χωρίς συμφωνία – Ελπίζουμε να το αποφύγουμε
Θα απαιτηθεί ισχυρή επιχειρηματολογία για να συμφωνήσουμε σε μια μακρά αναβολή του Brexit είπε ο Barnier
Την εκτίμηση πως μετά και την απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων των τεσσάρων εναλλακτικών προτάσεων στη συμφωνία της Theresa May με την ΕΕ το πιθανότερο σενάριο είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία διατύπωσε ο Michel Barnier, ο ειδικός διαπραγματευτής της ΕΕ για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
«Το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία γίνεται ολοένα και πιο πιθανό.
Αλλά ακόμα ελπίζουμε ότι μπορούμε να το αποφύγουμε» υποστήριξε ο Barnier προσθέτοντας πως θα απαιτηθεί ισχυρή επιχειρηματολογία από τη βρετανική πλευρά για να υπάρξει συμφωνία επί μιας μακράς αναβολής του Brexit.
Ο Barnier υποστήριξε ότι η ΕΕ μπορεί να αποδεχθεί μια τελωνειακή ένωση και μια νέα σχέση με τη Μ. Βρετανία παρόμοια με αυτή που έχει η ΕΕ με τη Νορβηγία.
Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο Barnier υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απομείνει με 3 επιλογές έως τις 12 Απριλίου.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει τώρα να δείξει πως θα προχωρήσει ή να μας δείξει ένα σχέδιο.
Και αυτό πρέπει περισσότερο από ποτέ να γίνει σήμερα» τόνισε ο  Barnier αναφέροντας πως οι Βρετανοί βουλευτές θα μπορούσαν να δεχθούν τη συμφωνία της May, να αποφασίσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία ή να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το Brexit.
Στην τελευταία περίπτωση ο Barnier υπογράμμισε πως μια μακρά αναβολή του Brexit συνεπάγεται την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στη Μ. Βρετανία όπως και το Λονδίνο να ορίσει τους αντιπροσώπους για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το να είσαι προετοιμασμένος για ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι ομαλά.
Θα υπάρξουν αναταραχές, θα υπάρξουν προβλήματα» είπε ο Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης