Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά 13 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε υψηλά 13 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στη Βρετανία σημείωσε ανάκαμψη μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της Markit, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω υποχώρηση του δείκτη στις 51,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης, ενώ η αποθεματοποίηση διαμορφώθηκε σε υψηλά 27 ετών, με τις επιχειρήσεις να επικαλούνται τις ανησυχίες γύρω από το Brexit ως τον βασικό λόγο για αυτή την εξέλιξη.
«Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου ανέφεραν μία άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, καθώς οι εταιρείες έχουν εντείνει τις προετοιμασίες τους για πιθανές αναταρραχές από το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι «η παραγωγή, η απασχόληση και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με ενισχυμένους ρυθμούς».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις «ήδη αναφέρουν ανησυχίες όγι οι μελλοτνικές τάσεις θα μπορούσαν να περιοριστούν καθώς οι θέσεις αποθεμάτων στην οικονομία έχουν ξεπεραστεί», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η έρευνα σηματοδοτεί επίσης ότι οι εταιρείες της ΕΕ απομακρύνονται από τις πηγές προμήθειας των βρετανικών επιχειρήσεων καθώς πλησιάζει το Brexit».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Chartered Institute of Procurement & Supply, Duncan Brock, επεσήμανε ότι «η μεγάλη ανησυχία είναι ότι εάν η απειλή της αβεβαιότητας υποχωρήσει, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταφύγουν σε μεγάλες εκπτώσεις των αποθεμάτων αυτών ώστε να ελευθερώσουν πολύτιμα λειτουργικά έξοδα, εφόσον τα κανονικά επίπεδα παραγγελιών δεν αποκατασταθούν τους προσεχείς μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης