Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία απέτρεψαν οι αρχές - Συνέλαβαν 10 υπόπτους μέλη ισλαμικής οργάνωσης

Reuters: Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία απέτρεψαν οι αρχές - Συνέλαβαν 10 υπόπτους μέλη ισλαμικής οργάνωσης
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν με την κατηγορία οτι σχεδίαζαν ένα «σοβαρό έγκλημα κατά του γερμανικού κράτους»
Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία φέρεται να απέτρεψε η γερμανική αστυνομία η οποία συνέλαβε δέκα άτομα οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικές ύλες σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής εισαγγελίας.
Ένας από τους 10 συλληφθέντες είναι υπήκοος του Τατζικιστάν, ενώ οι αρχές απέφυγαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και τους υπόλοιπους συλληφθέντες.
Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν επειδή φέρονται να σχεδίαζαν ένα «σοβαρό έγκλημα κατά του γερμανικού κράτους» ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ισλαμικής κρατικής μαχητικής ομάδας.
Στη Γερμανία έχουν γίνει πολλές επιθέσεις ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με φορτηγό τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2016 σε υπαίθρια αγορά στο Βερολίνο με 12 νεκρούς.
Οι αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σε εγρήγορση για επιθέσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές μετά την επίθεση σε μουσουλμανικά τεμένη της Νέας Ζηλανδίας που άφησε πίσω της 50 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης