Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius: Η Βρετανία μετατρέπεται σε «αναδυόμενη αγορά» λόγω του Brexit

Mobius: Η Βρετανία μετατρέπεται σε «αναδυόμενη αγορά» λόγω του Brexit
Τεράστια προβλήματα για τη βρετανική οικονομία θα προκαλέσει το Brexit, εκτιμά ο Mark Mobius
Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην επίτευξη τελικής συμφωνίας για το Brexit έχει μετατρέψει τη Βρετανία σε… αναδυόμενη οικονομία, όπως υποστήριξε ο γνωστός επενδυτής Mark Mobius, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαν μια αναδυόμενη αγορά τώρα, το ισοζύγιο πληρωμών είναι φοβερό, το χρέος της γενικής κυβέρνησης είναι τρομερό, το δημόσιο χρέος είναι φοβερό", δήλωσε ο κ. Mobius.
Μάλιστα παρομοίασε τη Βρετανία με την Ελλάδα και την Πορτογαλία, υποστηρίζοντας ότι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, οι οργανισμοί αξιολόγησης θα αναγκαστούν να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική του ικανότητα.
"Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο μοιάζει με μία «προνύμφη» της ΕΕ, υπό την έννοια ότι [το Ηνωμένο Βασίλειο] μπορεί να έχει πολύ χαμηλά επιτόκια", δήλωσε ο κ. Mobius.
«Από τη στιγμή όμως που θα ολοκληρωθεί το Brexit, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν τα προβλήματα και φυσικά θα υποβαθμίσουν τη χώρα».
Παράλληλα η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει τον ρόλο της ως το κέντρο των αγορών διαπραγμάτευσης συναλλάγματος, καθώς πολλές εταιρείες αποχωρούν από τη χώρα εξαιτίας του Brexit.
Εκτίμησε ακόμη ότι εάν η Βρετανία εξέλθει της ΕΕ χωρίς συμφωνία, τότε περί των 5.500 επιχειρήσεων θα την εγκαταλείψουν και θα μεταφερθούν σε πόλεις όπως το Παρίσι ή το Μόναχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης