Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2019 - Στις -13 μονάδες ο δείκτης GfK

Βρετανία: Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο 2019 - Στις -13 μονάδες ο δείκτης GfK
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου GfK αποδείχθηκε οριακά καλύτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/3) στοιχεία του Ινστιστούτου GfK, καθώς η ενισχυμένη αγορά εργασίας αντιστάθμισε τις ανησυχίες που σχετίζονται με το Brexit.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK διαμορφώθηκε στις -13 μονάδες, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα στα οποία έχει κινηθεί κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στις -14 μονάδες.
Ωστόσο, ο αντίστοιχος δείκτης του GfK, οποίος είναι προσαρμοσμένος στις ημερολογιακές διακυμάνσεις, υποχώρησε στις -11,7 μονάδες, έναντι -10,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά προοπτικές των καταναλωτών για την οικονομική τους κατάσταση σημείωσε οριακή άνοδο, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτικές δαπάνες συνεχίστηκαν, εν μέσω ισχυρής ανάπτυξης στην απασχόληση και τους μισθούς.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκαλέσει πλήγμα στις επιχειρηματικές επενδύσεις.
«Ενώ οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν μία μικρή άνοδο στην αισιοδοξία τους για την προσωπική τους οικονομική κατάστατη το ερχόμενο έτος, ο δείκτης υποχώρησε εξαιτίας των ανησυχιών για τη γενική οικονομία», σχολίασε διευθυντής στρατηγικής πελατών του GfK, Joe Staton, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης