Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εμπόριο και Brexit στο επίκεντρο - Πιέσεις στις τράπεζες

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με εμπόριο και Brexit στο επίκεντρο - Πιέσεις στις τράπεζες
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,3% στις 138 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (28/3/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit αντιστάθμισαν την αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,12% κι έκλεισε στις 376,84 μονάδες.


Πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποβάθμισε τις προσδοκίες για το ενδεχόμενο της υιοθέτησης ενός κλιμακούμενου επιτοκίου καταθέσεων.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,3% στις 138 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει «βουτιά» 3,4% και την BNP Paribas να καταγράφει απώλειες 0,8%.
Η Deutsche Bank δέχτηκε πιέσεις και από δημοσίευμα των «Financial Times» που ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα συζητά να αντλήσει 10 δισ. ευρώ από τις αγορές, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το deal με την Commerzbank.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,08% κι έκλεισε στις 11.428,16 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,56% στις 7.234,33 μονάδες, καθώς η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,9% έναντι του δολαρίου, στο 1,308 δολ.



Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δήλωσε χθες πρόθυμη να παραιτηθεί εάν περάσει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε χθες και τις οκτώ προτάσεις που είχαν τεθεί σε ψηφοφορία.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,09% κι έκλεισε στις 5.296,54 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 0,53% στις 21.080,97 μονάδες, λόγω τραπεζικών πιέσεων.



Η μετοχή της Unicredit κατέγραψε απώλειες 1,9%, της Banco Bpm σημείωσε πτώση 2,3%, της UBI Banca υποχώρησε κατά 1% και της Bper Banca έκλεισε στο -0,4%.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων, ευελπιστώντας ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία.
Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να πραγματοποιήσουν τον όγδοο γύρο συνομιλιών, καθώς ορισμένα ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξει μία περιορισμένη συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως οι εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «πλήρη εξέλιξη», προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία η οποία θα δώσει τέλος στην εμπορική διαμάχη των τελευταίων μηνών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δύο χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο μέσα από ορισμένες τηλεφωνικές επαφές που είχαν κατά το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε».
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη κινεζικών και ξένων επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον.
Στα εταιρικά νέα, με οριακή πτώση κατάφερε να κλείσει τελικά η μετοχή της Bayer, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 7ετίας που «άγγιξε» ενδοσυνεδριακά, αφού σώμα ενόρκων αμερικανικού δικαστηρίου επέβαλε στην εταιρία να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν 70χρονο που κατήγγειλε ότι η χρήση του εμπορικά πολύ επιτυχημένου Roundup ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης