Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit - Τι έπεται μετά το νέο ναυάγιο στη Βουλή - Τα «μηνύματα» που έστειλαν οι Βρετανοί βουλευτές

Brexit - Τι έπεται μετά το νέο ναυάγιο στη Βουλή - Τα «μηνύματα» που έστειλαν οι Βρετανοί βουλευτές
Σε αδιέξοδο η Βρετανία
Παραμένει το αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit και το αποτέλεσμα των χθεσινών (27/3/2019) ψηφοφοριών είναι η καλύτερη απόδειξη.
Οι Βρετανοί βουλευτές είναι διχασμένοι και πλέον ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν.
«Ενώ καμία από τις οκτώ προτάσεις σχετικά με το Brexit δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από το βρετανικό κοινοβούλιο, οι "ενδεικτικές ψηφοφορίες" έδωσαν λίγα σαφή σημάδια» επισημαίνει ο ανώτατος οικονομολόγος της Berenberg,  Kallum Pickering.
«Πρώτον, η Βουλή είναι κατά του Brexit χωρίς συμφωνία
Δεύτερον, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στήριξη ούτε για ένα ηπιότερο Brexit σε σχέση ό,τι προτείνει η συμφωνία της May.
Τρίτον, η επιλογή ενός νέου δημοψηφίσματος δεν έχει φύγει από το τραπέζι» επισημαίνει σε σχετική ανάλυση.

Τι μέλλει γενέσθαι

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, δεδομένου ότι καμία πρόταση δεν κατάφερε να αποσπάσει την έγκριση της πλειοψηφίας, τη Δευτέρα (1/4/2019) αναμένεται ένας… δεύτερος γύρος ψηφοφοριών.
Σύμφωνα με τον Pickering της Berenberg «τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν για ένα σημαντικό αριθμό βουλευτών, ώστε μια από τις προτάσεις να καταφέρει να πάρει την έγκριση της πλειοψηφίας, δηλ. 320 ψήφους».
Εν τω μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα μπορούσε να προσπαθήσει να διεξάγει μια τρίτη «σημαντική ψηφοφορία» με στόχο τη στήριξη της συμφωνίας της για το Brexit, παρά το γεγονός ότι έχει αποτύχει ήδη δύο φορές τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει περιθώριο έως τις 22 Μαΐου για να αποχωρήσει από το μπλοκ εάν η πρόταση της May λάβει το πράσινο φως, ή στις 12 Απριλίου εάν η συμφωνία δεν εγκριθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης