Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με αξιοσημείωτους κινδύνους - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια

George (Fed): Η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με αξιοσημείωτους κινδύνους - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια
Η πρόεδρος της Kansas City Fed τόνισε ότι τα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας «εξακολουθούν να είναι υγιή»
Στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με «αξιοσημείωτους» κινδύνους αναφέρθηκε σήμερα (28/3) η πρόεδρος της Kansas City Federal Reserve, Esther George, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να υιοθετήσει μία υπομονετική προσέγγιση στη νομισματική της πολιτική.
Ειδικότερα, μέσω ομιλίας της που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, η κα George δήλωσε ότι «μεσοπρόθεσμα, βλέπω τον μεγαλύτερο κίνδυνο να έρχεται από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Κίνα, την Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ωστόσο, η ίδια διευκρίνησε ότι τα θεμελιώδη της αμερικανικής οικονομίας «εξακολουθούν να είναι υγιή», καθώς και ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ θα ανακάμψει πιθανότητα, μετά από την αδύναμη επίδοση του Φεβρουαρίου.
«Οι πρόβλεψή μου κάνει λόγο για επιβράδυνση της ανάπτυξης, με συκρατημένα κέρδη εργασίας και χαμηλό πληθωρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος της Fed, προσθέτοντας ότι «υπό αυτές τις συνθήκες, η νομισματική πολιτική μπορεί να έχει μία υπομονετική προσέγγιση».
Ερωτηθείσα για το εάν θεωρεί ότι η Fed έκανε λανθασμένο υπολογισμό αυξάνοντας τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018, η κα George τόνισε πως «δε νομίζω ότι κάναμε λάθος τον Σεπτέμβριο», στηρίζοντας επίσης τα σχέδια της τράπεζας να αναθωρήσει τη στρατηγική νομισματικής πολιτικής κατά το τρέχον έτος.
«Ορισμένες προτεινόμενες αλλαγές στο πλαίσιό της έχουν πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων της Fed να καλύψει τα χρόνια που ο πληθωρισμός ήταν κάτω από τον στόχο», τόνισε η πρόεδρος της Kansas City Fed, αναφέροντας ταυτόχρονα ορισμένους λόγους για τους οποίους ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί να μη λειτουργήσει ή ακόμη και να βλάψει την οικονομία.
«Βλέπω τόσο θεμελιώδη όσο και πρακτικά ζητήμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά τη μετάβαση σε τέτοια καθεστώτα», επεσήμανε η κα George, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μπορεί να είναι λογικό για τη Fed να επιτρέψει ακόμα και κάπως επίμονες αποκλίσεις από τον στόχο του πληθωρισμού στο 2%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης