Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις ΜΚΟ που στηρίζουν αμβλώσεις

Ο Trump σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις ΜΚΟ που στηρίζουν αμβλώσεις
ΗΠΑ: Σκληραίνει τη στάση του ο Trump απέναντι στις ΜΚΟ που στηρίζουν τις αμβλώσεις
Η αμερικανική κυβέρνηση θα σκληρύνει περαιτέρω την πολιτική της που απαγορεύει τη χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων που στηρίζουν την άμβλωση, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της άμβλωσης», τόνισε.
Από τις αρχές του 2017 ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δίνονται χρήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ξένες ΜΚΟ που κάνουν αμβλώσεις ή που στηρίζουν την πρακτική αυτή.
Οι περιορισμοί αυτοί, που συχνά αποκαλούνται «πολιτική του Μεξικού» διότι είχαν ανακοινωθεί υπό την προεδρία του Ρεπουμπλικάνου Ronald Reagan με την ευκαιρία μιας διεθνούς διάσκεψης στην πρωτεύουσα του Μεξικού το 1984, είχαν ακυρωθεί από τον Δημοκρατικό Bill Clinton.
Αργότερα τους είχε επαναφέρει ο George Bush και ακυρώθηκαν εκ νέου από τον Barack Obama.
«Πλέον ως αποτέλεσμα της σημερινής μου απόφασης θα αρνούμαστε ξεκάθαρα να στηρίζουμε ξένες ΜΚΟ οι οποίες δίνουν χρηματική βοήθεια σε άλλες ξένες οργανώσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας της άμβλωσης», εξήγησε ο Mike Pompeo, ενώ υποσχέθηκε την «αυστηρή εφαρμογή» της νομοθεσίας αυτής.
Το 2017 πολλές οργανώσεις είχαν επικρίνει έντονα την απόφαση του Donald Trump, καθώς φοβόντουσαν ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κλινικών παγκοσμίως και στην αύξηση των παράνομων αμβλώσεων ή αυτών που γίνονται σε επικίνδυνες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης