Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Ελπίζω μετά από δύο χρόνια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit - Είμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενες αλλαγές

Verhofstadt (ΕΕ): Ελπίζω μετά από δύο χρόνια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit - Είμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενες αλλαγές
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της τροπολογίας του Oliver Letwin
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή απέναντι σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή στην Πολιτική Διακήρυξη του Brexit διατύπωσε σήμερα (27/3) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Guy Verhofstadt, ιδίως εάν αυτές οι αλλαγές θα καθιστούσαν το έγγραφο νομιά δεσμευτικό.
Ειδικότερα, ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της τροπολογίας του Oliver Letwin από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει την αρχή μίας διακομματικής συνεργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο.
«Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές της Πολιτικής Διακήρυξης», ανέφερε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο κ. Verhofstadt, διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να αφορούν «τη μετατροπή της σε μία περισσότερο δεσμευτική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου», καθώς και της δημιουργίας «μίας βαθύτερης και ευρύτερης σχέσης προς το συμφέρον τόσο τηε Βρετανίας όσο και της ΕΕ».
«Μετά τις αρνητικές ψήφους των τελευταίων εβδομάδων, τη Δευτέρα η Βουλή των Κοινοτήτων επιτέλους ψήφισε υπέρ ενός ζητήματος: της τροπολογίας του κ. Letwin», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ελπίζω μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, να είναι αυτή η αρχή μίας διακομματικής συνεργασίας ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, η Βουλή των Κοιτήτων αναμένεται να ψηφίσει για το νομοθετημένο όργανο το οποίο θα αλλάξει νόμιμα την ημέρα αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Νομοσχέδιο Απόσυρσης της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης