Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχωρεί ξανά η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Απρίλιο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK

Γερμανία: Υποχωρεί ξανά η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Απρίλιο 2019 - Στις 10,4 μονάδες ο δείκτης GfK
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Πτώση αναμένεται να σημειώσει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/3) στοιχείς του Ινστιτούτου GfK, μετά την άνοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK διαμορφώθηκε στις 10,4 μονάδες, έναντι 10,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 10,8 μονάδες.
Ωστόσο, το ινστιτούτο τονίζει ότι «εκτιμούμε ότι η κατανάλωση θα αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα των οικονομικών εξελίξεων στη Γερμανία αυτό το έτος επίσης».
Προκειμένου να υπολογίσει τον συνολικό δείκτη για τον επόμενο μήνα, το ινστιτούτο χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες, αυτούς των οικονομικών προσδοκιών, των προσδοκιών εισοδήματος και της τάσης προς αγορές.
Ο υποδείκτης που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκε στις 11,2 μονάδες για τον Μάρτιο του 2019, έναντι 4,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσδοκίες εισοδήματος διαμορφώθηκε στις 55,9 μονάδες, έναντι 60 μονάδων τον Φεβρουάριο 2019, ενώ ο υποδείκτης τάσης προς αγορές υποχώρησε στις 50,2 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων προηγουμένως.
«Ενώ οι καταναλωτές σίγουρα δε θεωρούν ότι η Γερμανία θα υποχωρήσει σε ύφεση αυτό το έτος, βλέπουμε μία εμφανή μετρίαση της οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του GfK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης