Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Δε γίνεται να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στη Β. Κορέα χωρίς να πραγματοποιηθεί πρώτα η αποπυρηνικοποίηση

Ν. Κορέα: Δε γίνεται να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στη Β. Κορέα χωρίς να πραγματοποιηθεί πρώτα η αποπυρηνικοποίηση
Ο υποψήφιος υπουργός Ενοποίησης της Ν. Κορέας, Kim Yeon-chul, τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ δε μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και ανάπτυξη της οικονομίας ταυτόχρονα
Στο γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δε μπορεί να έχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς πρώτα να πραγματοποιήσει αποπυρηνικοποίηση, αναφέρθηκε σήμερα (26/3) ο υποψήφιος υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Kim Yeon-chul, μέσω δηλώσεών του που μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.
Ειδικότερα, ο κ. Kim τόνισε ότι και οι δύο χώρες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αναζοπυρώσεις τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον το συντομότερο δυνατό.
«Βασικά, πιστεύω ότι δε μπορούν να έχουν πυρηνικά όπλα και οικονομία ταυτόχρονα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Σεούλ «πρέπει να χρησιμοποιήσει τη στρατηγική του Βορρά για την εντατική ανάπτυξη της οικονομίας ως ένα στοιχεία που διευκολύνει την αποπρυηνικοποίηση».
Το τελευταίο διάστημα, η Νότια Κορέα έχει εντείνει τις προσπάθειές της να ενισχύσει τη συνεργία της με τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να ενθαρρύνει την Πιονγιάνγκ να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, στον απόηχο της Συνόδου Κορυρφής των δύο χωρών στο Βιεντάμ τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης