Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (Κομισιόν): Θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξουν ρυθμίσεις για τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Timmermans (Κομισιόν): Θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξουν ρυθμίσεις για τους τεχνολογικούς κολοσσούς
Η ΕΕ θα πρέπει να εντάξει σε κανόνες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αρχές σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να εντάξουν σε κανόνες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την προστασία των πολιτών, δήλωσε σήμερα (18/3/2019) ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans.
Όπως δήλωσε ο Timmermans, η εισαγωγή κανονισμών θα λειτουργούσε καλύτερα εάν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως το Google και το Facebook, συνεργάζονταν με τις αρχές.
Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν επικριθεί από πολιτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη σχετικά με μια σειρά ζητημάτων, από την απώλεια δεδομένων χρηστών από το Facebook μέχρι το πώς η Google ταξινομεί τα αποτελέσματα αναζήτησης.
«Κάποια στιγμή, θα πρέπει να εισαγάγουμε ρυθμίσεις», ανέφερε ο Timmermans.
«Το πρώτο καθήκον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής είναι να προστατεύσει τους πολίτες της -και αν σας δούμε (σ.σ. τους τεχνολογικούς κολοσσούς) ως απειλή για τους πολίτες μας, θα προβούμε σε ρυθμίσεις και αν δεν συνεργαστείτε μαζί μας, πιθανότατα οι ρυθμίσεις δεν θα είναι καλές», συνέχισε ο Timmermans.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης