Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αμυντικά συστήματα και στρατιωτικά ελικόπτερα αγοράζει από τις ΗΠΑ η Τσεχία

Reuters: Αμυντικά συστήματα και στρατιωτικά ελικόπτερα αγοράζει από τις ΗΠΑ η Τσεχία
Οι αμερικανικές Bell Helicopter, μονάδα της Textron ή η Sikorski της Lockheed Martin, θα είναι όπως όλα δείχνουν οι εταρείες που θα προμηθεύσουν τον τσέχικο στρατό 
Συμβάσεις συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο ύψους 550 εκ δολαρίων ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Τσεχίας Jakub Landovsky.
Σύμφωνα με το Reuters, ο στρατός της Τσεχίας θα ενισχυθεί από αμερικανικά οπλικά συστήματα και 12 στρατιωτικά ελικόπτερα.
Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας προκήρυξε δεύτερο διαγωνισμό για αγορά οπλικών συστημάτων το 2018 ενώ η αγορά των ελικοπτέρων είχε προκηρυχτεί από το 2017 ενώ ανάμεσα στις αμερικανικές εταιρείες υπήρχαν και οι αντίστοιχες Γερμανικές και Ιταλικές.
Έτσι οι αμερικανικές Bell Helicopter, μονάδα της Textron ή η Sikorski της Lockheed Martin, θα είναι όπως όλα δείχνουν οι εταρείες που θα προμηθεύσουν τον τσέχικο στρατό σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Daily Pravo.
«Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε συνεργαστεί σε παρόμοια μεγάλα έργα με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Landovsky σε συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα Pravo υπογραμμίζοντας ότι «η αγορά των ελικοπτέρων θα γίνει αποκλειστικά από τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης