Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Λάγος

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Λάγος
Στους είκοσι νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός από την κατάρρευση κτιρίου στο Λάγος, που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο
Στους είκοσι νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός από την κατάρρευση ενός κτιρίου στο Λάγος, που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο.
«Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία» της πόλης, δήλωσε σήμερα (15/3/2019) στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγος, Jide Idris, χωρίς να διευκρινίσει πόσα παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων
Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση», σύμφωνα με τον ίδιο.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς.
Υπενθυμίζεται ότι το παλιό κτίριο που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο καθώς και διαμερίσματα και καταστήματα, κατέρρευσε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης (13/3) στο Λάγος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.
Η τραγωδία προκάλεσε τεράστια οργή στη Νιγηρία, καθώς το κτίριο αυτό κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017, σύμφωνα με την Πολιτεία Λάγος.
Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινουούμνι Αμπόντε, δήλωσε την Τετάρτη πως το σχολείο ήταν «παράνομο» και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να υπακούσουν στη διαταγή των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.
Οι αρχές του Λάγος έστειλαν σήμερα εκσκαφείς στον τομέα αυτό και άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης