Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Το backstop δεν αποτελεί παγίδα για τη Βρετανία - Πρόκειται για μία πολιτική ασφαλείας

Ιρλανδία: Το backstop δεν αποτελεί παγίδα για τη Βρετανία - Πρόκειται για μία πολιτική ασφαλείας
Η πλευρά της Ιρλαδνίας τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να «παγιδεύσει» τη Μεγάλη Βρετανία στο backstop
Ως μία «πολιτική ασφαλείας» χαρακτήρισε το backstop στα ιρλανδικά σύνορα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Paschal Donohoe, διευρκινίζοντας ότι το Δουβλίνο δεν έχει πρόθεση να «παγιδεύσει» τη Μεγάλη Βρεανία σε αυτό.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να παγιδεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο με το backstop», προσθέτοντας ότι «αποτελεί μία πολιτική ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο δε μπορέσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα εξαλείψει την ανάγκη για αυτό».
Παράλληλα, ο κ. Donohoe διευκρίνησε ότι «εάν ενεργοποιηθεί, αυτό θα είναι προσωρινό, μέχρι να βρεθεί μία καλύτερη λύση», ενώ υποστήριξε εν συνεχεία ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να παγιδεύσουν το Ηνωμένο Βασίλειο επ' αόριστον στο backstop».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του Άρθρου 50, ο Ιρλανδός αξιωματούχος δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την καθυστέρηση, «δεδομένου ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν περάσει στην παρακολούθηση του βρετανικού πολιτικού συστήματος που παλεύει με την πολυπλοκότητα του Brexit».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε ότι η επόμενη «ουσιαστική» ψηφοφρία για το Brexit θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη (19/3) στο κοινοβούλιο.
«Η πρωθυπουργός Theresa May θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα προκειμένου να αποκομίσει μία συμφωνία αποχώρησης», ανέφερε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι βρετανικές επίχειρήσεις θα πρέπει επίσης να προετοιμάζονται για το ενδεχόεμνο μη συμφωνίας για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης