Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ τα αεροσκάφη Boeing 737 Max - Κέρδη 0,5% για τη μετοχή

Trump: Καθηλώνουν και οι ΗΠΑ τα αεροσκάφη Boeing 737 Max - Κέρδη 0,5% για τη μετοχή
Εντολή για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών Boeing 737 Max εξέδωσε ο Donald Trump
Μετά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Καναδά, οι ΗΠΑ διέταξαν και αυτές την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 Max της Boeing.
Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέδωσε εκτελεστική εντολή για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών Boeing 737 Max, στον απόηχο της δεύτερης συντριβής αεροσκάφους μέσα σε πέντε μήνες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι.
«Θα εκδώσουμε μια απαγόρευση έκτακτης ανάγκης για να καθηλώσουμε όλες τις πτήσεις των 737 max 8 και 737 max 9 και των αεροσκαφών που σχετίζονται με αυτή τη σειρά», δήλωσε σήμερα (13/3/2019) ο Trump στους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.
Ο Trump δήλωσε ότι είχε μιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, την υπουργό Μεταφορών, Elaine Chao, και τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA), Daniel Elwell.
«Όλοι συμφωνούν με αυτή την ενέργεια.
Κάθε αεροπλάνο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα θα μεταβεί στον προορισμό του και στη συνέχεια θα καθηλωθεί μέχρι νεοτέρας», δήλωσε ο Trump.
Από τα περισσότερα από 350 αεροσκάφη Boeing 737 Max σε παγκόσμιους στόλους, τα 74 αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη FAA.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η United Airlines, η American Airlines και η Southwest Airlines.
«Η ασφάλεια των Αμερικανών και όλων των ανθρώπων είναι πρωταρχική μας ανησυχία.
Οι σκέψεις μας είναι σε όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, στους φίλους τους, στις οικογένειές τους… είναι ένα φριχτό, φριχτό πράγμα», δήλωσε ο Trump.
«Η Boeing είναι μια εκπληκτική εταιρεία. Εργάζονται πολύ, πολύ σκληρά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Trump.
«Ας ελπίσουμε ότι θα βρουν πολύ γρήγορα μια απάντηση, αλλά μέχρι να το κάνουν, τα αεροπλάνα θα παραμείνουν καθηλωμένα», πρόσθεσε.
Η μετοχή της Boeing «απάντησε» με «βουτιά» 3% στην είδηση, ενώ περί τις 21:00 υποχωρούσε κατά 1,8% στα 368,9 δολ. 


Τελικά κατόρθωσε να κλείσει με κέρδη 0,56%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης