Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Η Ιταλία δεν αποτελεί απειλή για την Ευρωζώνη - Η ανάπτυξη η μεγάλη πρόκληση

Coeure (ΕΚΤ): Η Ιταλία δεν αποτελεί απειλή για την Ευρωζώνη - Η ανάπτυξη η μεγάλη πρόκληση
Οι δηλώσεις του Benoit Coeure για την Ιταλία
Η Ιταλία δεν αποτελεί απειλή για την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο Benoit Coeure, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε σημερινές (13/3) του δηλώσεις.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο Brexit, ανέφερε πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος του νομισματικού μπλοκ είναι «καλά προετοιμασμένος» σε όλους τους τομείς, εκτός από αυτόν της εκκαθάρισης συναλλαγών.
Σχετικά με το επικείμενο νέο πρόγραμμα φθηνού χρήματος για τις τράπεζες (TLTROs), το χαρακτήρισε έως ένα «εργαλείο που είναι προσβάσιμο από όλους».
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Coeure είχε δηλώσει πως η Ιταλία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που δεν αναπτύσσεται.
Όπως υποστήριξε, το θέμα της Ιταλίας πρέπει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή συζήτηση, τονίζοντας ότι η Ιταλία είναι το μόνο κράτος – μέλος της Ευρωζώνης σε τεχνητή ύφεση.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ (αλλαγή του guidance για τα επιτόκια, τα οποία θα παραμείνουν αμετάβλητα έως το τέλος του 2019 και για όσο χρειαστεί, εισαγωγή ενός τρίτου γύρου TLTROs), ο Coeure είπε πως η ΕΚΤ προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα.
Όπως είπε, η ΕΚΤ δεν αλλάζει κατεύθυνση όσον αφορά την πολιτική της, ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για την αγορά και άλλων ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης