Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 1,3% στις κατασκευαστικές δαπάνες τον Ιανουάριο 2019 - Η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο 2018

ΗΠΑ: Αύξηση 1,3% στις κατασκευαστικές δαπάνες τον Ιανουάριο 2019 - Η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο 2018
Οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Ιανουάριο -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Απριλίου
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων εννέα ετών κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2019 οι κατασκευαστικές δαπάνες των ΗΠΑ, με τις επενδύσεις σε δημόσια έργα να ανέρχονται σε υψηλά άνω των οκτώ ετών, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα (13/3/2019) ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,3% -η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Απριλίου- μετά την αναθεωρημένη πτώση 0,8% του Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,4% για τον Ιανουάριο, έναντι της πτώσης 0,6% του προηγούμενου μήνα, που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Σε ετήσια βάση, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο.
Οι δαπάνες σε δημόσια κατασκευαστικά projects σημείωσαν αύξηση 4,9% τον Ιανουάριο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2004- έχοντας ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010, μετά από πτώση 1% τον προηγούμενο μήνα.
Οι δαπάνες σε ιδιωτικά κατασκευαστικά projects αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο, μετά από πτώση στους δύο προηγούμενους μήνες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης