Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rees-Mogg (Βρετανία): Δεν είμαι σίγουρος ότι η νέα συμφωνία για το Brexit έχει σημαντικές διαφορές

Rees-Mogg (Βρετανία): Δεν είμαι σίγουρος ότι η νέα συμφωνία για το Brexit έχει σημαντικές διαφορές
Ο Βρετανός βουλευτής δήλωσε ότι θα ήταν προτιμότερο η σημερινή ψηφοφορία για το Brexit να αναβληθεί για αύριο (13/3)
Τις έντονες αμφιβολίες του απέναντι στη νέα συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit εξέφρασε σήμερα (12/3) ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Jacob Rees Mogg, καλώντας παράλληλα σε προσωρινή αναβολή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Βρετανός βουλευτής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας (ERG), δήλωσε ότι η προσοχή του θα στραφεί στο εάν οι αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit επιτρέπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από το backstop μονομερώς, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας.
«Είμαι Συντηρητικός και πάντοτε είμαι ευνοϊκός απέναντι σε μία κυβέρνηση Συντηρητικών», εξήγησε ο κ. Rees-Mogg, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι η νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει κάποια μεγάλη διαφορά».
«Γι' αυτό θέλω να ξέρω εάν η μονομερής διακύρηξη από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πραγματικά μονομερής», επεσήμανε ο Βρετανός βουλευτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι «με ενδιαφέρει πολύ να δω τι θα πει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας».
Αναφορικά με το εάν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «εάν η μονομερής διακύρηξη είναι πραγματικά μονομερής, τότε θα μπορούσα να την υπερψηφίσω», αναφέροντας ωστόσο ότι κατά την άποψή του θα ήταν καλύτερη να αναβληθεί η ψηφοφορία για άυριο (13/3) προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος «ώστε να εξετάσουμε τις τελεταίες αλλαγές στη συμφωνία».
«Η διαδικασία έχει επισπευσθεί απελπισμένα», επεσήμανε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ νωρίτερα, ο βουλευτής Duncan Smith, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας, δήλωσε ότι θα μπορούσε να στηρίξει τη συμφωνία εάν την υπογράψει ο Γενικός Εισαγγελέας Geoffrey Cox.
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να μας κρατήσει στο backstop, βασικά ως εντολοδόχους, χωρίς να έχουμε λόγο επί του ζητήματος, αυτό σημαίνει ότι έχει τον έλεγχο όλων των διαπραγματεύσεων και ότι δε θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε», σχολίασε ο κ. Smith, προτείνοντας επίσης καθυστέρηση μίας ημέρας στην ψηφοφορία.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «εάν αυτό το backstop είναι προσωρινό και μπορούμε να φύγουμε από αυτό τη στιγμή που το επιλέξουμε, τότε αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε ισορροπημένος εταίρος στη διαπραγμάτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης