Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστριακός καγκελάριος): Οι διαβεβαιώσεις της ΕΕ θα βοηθήσουν τη May να κερδίσει την ψηφοφορία για το Brexit

Kurz (Αυστριακός καγκελάριος): Οι διαβεβαιώσεις της ΕΕ θα βοηθήσουν τη May να κερδίσει την ψηφοφορία για το Brexit
Ο Aυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι η ΕΕ έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της βρετανίδας πρωθυπουργού έχοντας δώσει επιπλέον διαβεβαιώσεις για το Brexit
Την ελπίδα ότι οι διαβεβαιώσεις της ΕΕ προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για το Brexit θα τη βοηθήσουν να  να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος, Sebastian Kurz.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Bρετανίδα πρωθυπουργός, εξασφάλισε από την ΕΕ "νομικές διαβεβαιώσεις" οι οποίες εκτιμά ότι θα πείσουν τους βρετανούς βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στη σημερινή ψηφοφορία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ελπίζω ότι αυτό το ομολογουμένως μικρό, αλλά ωστόσο επιτευχθέν βήμα μπορεί να βοηθήσει την Theresa May να εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στο κοινοβούλιο γιατί τότε θα μπορούμε να αποφύγουμε ένα σενάριο της εξόδου χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Kurz στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DLF.
«Ο,τιδήποτε άλλο θα μας φέρει επικίνδυνα κοντά στην προθεσμία του Brexit χωρίς να υπάρχει ένα σενάριο για τακτική έξοδο της χώρας από την ΕΕ» είπε ο Αυστριακός καγκελάριος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης