Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος του υπουργού Βιομηχανίας της Βενεζουέλας για παραβίαση των κυρώσεων

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος του υπουργού Βιομηχανίας της Βενεζουέλας για παραβίαση των κυρώσεων
"Η επιβολή αυτών των κυρώσεων είναι πλέον ζωτική για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ" υποστήριξε ο εισαγγελέας Geoffrey Berman
O υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας, Tareck Zaidan El Aissami Maddah, κατηγορείται στη Νέα Υόρκη ότι παρέκαμψε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν.
Ειδικότερα, ο  υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας Tareck Zaidan El Aissami Maddah και ο Samark Jose Lopez Bello, που θεωρείται ύποπτος ως συνεργός, κατηγορείται ότι τον Φεβρουάριο του 2017 παραβίασε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και ανέθεσε σε εταιρίες των ΗΠΑ να του παράσχουν ιδιωτικές αεροπορικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του στις 23/2 από τη Ρωσία στη Βενεζουέλα.
Όπως δήλωσε ειδικός πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, επικαλούμενος την ανακοίνωση του εισαγγελέα, ο El Aissami «χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας του για να εμπλακεί σε διεθνές εμπόριο ναρκωτικών» και «παρέκαμψε τις κυρώσεις και παραβίασε το νόμο για τους βαρόνους των ναρκωτικών».
Ο Βello και ο El Aissami, αμφότεροι 44 ετών, κατηγορούνται για παραβίαση πέντε κυρώσεων και κινδυνεύουν με φυλάκιση 30 ετών.
Στο εξής, «ο El Aissami και ο Lopez Bello θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν φύγουν από τη Βενεζουέλα καθώς καταζητούνται από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Οι κυρώσεις απέναντι στον El Aissami είναι οι πρώτες της κυβέρνησης Trump σε βάρος υπουργού της Βενεζουέλας από τότε που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.
Ο El Aissami κατηγορείται ότι κανόνιζε την αποστολή φορτίων με ναρκωτικά εκτός Βενεζουέλας, μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, καθώς είχε υπό τον έλεγχό του μία αεροπορική βάση της Βενεζουέλας και λιμάνια.
"Η επιβολή αυτών των κυρώσεων είναι πλέον ζωτική για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ" υποστήριξε ο εισαγγελέας Geoffrey Berman, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει πλέον τον Nicolas Maduro και την κυβέρνησή του.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους ιδιοκτήτες αμερικάνικων εταιριών Victor Mones Coro και Alejandro Miguel Leon Maal.
Aντίθετα, οι εταιρίες τους Αmerican Charter Services και SVMI Solution δεν θα έχουν νομικές συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης