Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Το Brexit μπορεί να καθυστερήσει για λίγες μόνο εβδομάδες – Το μέγιστο στις αρχές Ιουλίου

Tajani: Το Brexit μπορεί να καθυστερήσει για λίγες μόνο εβδομάδες – Το μέγιστο στις αρχές Ιουλίου
Η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να μετατεθεί το πολύ για λίγες εβδομάδες, δήλωσε ο Α. Tajani
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει το πολύ για λίγες εβδομάδες, ενώ πλέον είναι ένα ζήτημα το να αποτραπεί αυτό να είναι χαοτικό, χωρίς κανονισμένες συμβατικές ρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων Funke για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ«είναι πλέον ένα ζήτημα να αποτραπεί το μεγαλύτερο από όλα τα λάθη - ένα χαοτικό Brexit χωρίς κανονισμένες συμβατικές ρυθμίσεις».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, σημείωσε μάλιστα πως  μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία  θα είναι μια καταστροφή για την βρετανική οικονομία, ενώ θα βλάψει και την Ένωση.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα ήταν χαρούμενος αν η Βρετανία παρέμενε στο μπλοκ.
Σημειώνεται ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ανέφερε ότι ίσως και να είναι ελαφρώς πιο σαφής η διατύπωση της πολιτικής διακήρυξης για το Brexit, ωστόσο απέκλεισε αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης, κυρίως στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας.
Πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η ημερομηνία αποχώρησης μπορεί να μετατεθεί το πολύ για λίγες εβδομάδες, από το τέλος Μαρτίου στις αρχές Ιουλίου το μέγιστο», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει η Βρετανία να αιτιολογήσει μια αναβολή του Brexit.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης