Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Το κόμμα του Viktor Orban επιθυμεί να παραμείνει στο ΕΛΚ

Ουγγαρία: Το κόμμα του Viktor Orban επιθυμεί να παραμείνει στο ΕΛΚ
Το Fidesz επιθυμεί να παραμείνει στο ΕΛΚ 
Την πρόθεση του κυβερνητικού κόμματος Fidesz να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) εξέφρασε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban, μετά το δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που καλούσε το κόμμα να αποχωρήσει από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε ο Gergely Gulyás, σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της εφημερίδας.
Συγκεκριμένα, η βασική φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Ουγγαρίας, «Magyar Nemzet», κάλεσε το Fidesz να αποχωρήσει από το ΕΛΚ, επισημαίνοντας ότι έχει εγκαταλείψει τις ιδρυτικές του αξίες και «δεν διαφέρει από τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους».
«Έχει έρθει η ώρα το Fidesz να σταματήσει τα ντροπιαστικά παζάρια με το ΕΛΚ», υπογραμμίζει η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο.
«Το ΕΛΚ δεν είναι πλέον το κόμμα του Helmut Kohl».
Σημειώνεται ότι ο κ. Orban έχει δηλώσει ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε καλέσει το Fidesz να ενταχθεί στο ΕΛΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης