Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά τις οριακές απώλειες στη Wall - Στο -0,54% και τις 21.609 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά τις οριακές απώλειες στη Wall - Στο -0,54% και τις 21.609 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,57% στις 3.102,10 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (6/3) οι αγορές στην Ασία, μετά την οριακή πτώση που σημείωσε η Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,54% στις 21.609 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Panasonic και Fast Retailing υποχώρησαν κατά -0,83% και -2,51% αντίστοιχα.
Αντίθετα, η μετοχή της Rakuten ενισχύθηκε κατά +2,82% την ίδια στιγμή που η μετοχή της Nintendo κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,41% .
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στις 29.019 μονάδες, με τις μετοχές των Sunny Optical και AAC να ενισχύονται κατά +2,73% και +3,33% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +1,57% στις 3.102,10 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,09% στις 9.700,49 μονάδες.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,17% στις 2.157,60 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Samsung και SK Hynix σημείωσαν πτώση της τάξεως του -0,56% και -2,30% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της LG Electronics ενισχύθηκε κατά +4,35%.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, κατέστησε χθες σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δεχθούν οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με την Κίνα η οποία θα είναι «λιγότερη από τέλεια», ενώ ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αύξηση δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων έχουν αναβληθεί «μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης».
«Εξετάζοντας τις προοπτικές, η αγορά παραμένει επηρεασμένη από το εμπόριο, καθώς αναμένουμε την επιβεβαίωση και τις λεπτομέρειες της εμπορικής συμφωνίας», δήλωσε ο Jingyi Pan της IG, προσθέτοντας ότι «πέραν αυτού, οι τελευταίες ανακοινώσεις από τις κινεζικές αρχές επιβεβαιώνουν την προθυμία τους να θέσουν την πολιτική σε δράση για να διατηρήσουν την πορεία της αγοράς».
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα αύξηση αποθεμάτων που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% στα 65,50 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,18 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 451,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευσμα του Reuters, ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάθεσης της συνάντησης του Απριλίου για τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφασιστεί τότε εάν οι περικοπές στην παραγωγή θα συνεχιστούν.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα οποία εφόσον επιβεβαιώσουν το API αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης