Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Έως και 500 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος της γραφειοκρατίας

Κύπρος: Έως και 500 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος της γραφειοκρατίας
Εκατοντάδες εκατομμύρια το κόστος της γραφειοκρατίας στην Κύπρο
Στα 300 με 500 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται το κόστος της γραφειοκρατίας στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν βουλευτές και παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπορίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών που εφαρμόζονται σε όλο το φάσμα της δημόσιας υπηρεσίας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης.
Η εκπρόσωπος του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού υπό το οποίο έχει ανασυσταθεί μονάδα για τη διαχείριση θεμάτων διοικητικής μεταρρύθμισης, Πατρίνα Ταραμίδου, ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί μελέτες και σε αυτό το στάδιο τα υπουργεία εξετάζουν το πώς θα προχωρήσουν σε σχέση με τα αποτελέσματα των μελετών.
Αντικρούοντας αναφορές των βουλευτών ότι «τίποτα δεν έχει γίνει» στο μεσοδιάστημα, υποστήριξε ότι έχουν γίνει πολλά και πως η προηγούμενη αρμόδια μονάδα παρήγαγε έργο, με την υφιστάμενη ομάδα να συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε η προηγούμενη.
Σημείωσε ότι η τελευταία έκθεση προόδου της μονάδας διοικητικής μεταρρύθμισης που είχε αρχικά αναλάβει το συγκεκριμένο έργο υπό την καθοδήγηση του τότε υφυπουργού παρά τω προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017.
Κάποια από τα βήματα που είχαν καθοριστεί έχουν γίνει και κάποια άλλα όχι ενώ, ορισμένα μπορεί να μην προχωρήσουν λόγω προβλημάτων, σύμφωνα με την κ. Ταραμίδου.
Η κ. Ταραμίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα που διαχειρίζεται το θέμα μπορεί να βοηθήσει ώστε το θέμα να αναχθεί στο πολιτικό επίπεδο για να αναληφθούν δράσεις ανά υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης