Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία σε Ιταλία: Το bail - in αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για τη διάσωση των τραπεζών

Γερμανία σε Ιταλία: Το bail - in αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για τη διάσωση των τραπεζών
Οι κανόνες για το «bail - in» είναι ένα κρίσιμο εργαλείο, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με σχόλιο αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας
Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το «bail - in», που καλύπτουν τις τράπεζες που καταρρέουν, είναι ένα κρίσιμο εργαλείο, δήλωσε σήμερα (4/3/2019) εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με σχόλιο αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας ότι είναι «καταστροφικοί και ουσιαστικά αδύνατο να εφαρμοστούν».
«Οι κανόνες για το bail - in είναι ένα από τα βασικά διδάγματα από την οικονομική κρίση - βρίσκονται εκεί και θα εφαρμοστούν πιστά», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Carmelo Barbagallo, επικεφαλής τραπεζικής εποπτείας της Τράπεζας της Ιταλίας, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή (1/3), σε ομιλία του στην πόλη Modena, ότι οι κανόνες εισήχθησαν πολύ βιαστικά και είναι «πρακτικά ανεφάρμοστοι».
«Διακινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη (των αποταμιευτών και των επενδυτών) στις τράπεζες και να δημιουργήσουν αστάθεια», είχε προσθέσει ο Barbagallo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης