Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εποικοδομητική η συνάντηση Trump-Kim στο Βιετνάμ - Ευελπιστούμε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες

Κίνα: Εποικοδομητική η συνάντηση Trump-Kim στο Βιετνάμ - Ευελπιστούμε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες
Το Πεκίνο τόνισε ότι η επίλυση του ζητήματος θα επιτευθχεί μέσω της αποπυρηνικοποίησης και της εδραίωσης ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο
Τη θέση ότι Κίνα θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην επίληση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρθηκε σήμερα (4/3) ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου της χώρας, Zhang Yesui, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο κ. Zhang δήλωσε ότι η σύνοδος ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un ήταν «εποικοδομητική», ευελπιστώντας παράλληλα ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες.
«Το κλειδί για την επίλυση του ζητήματος είναι μέσω της αποπυρηνικοποίησης και της εδραίωσης ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Zhang Yesui.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι «η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν την καλή θέληση, θα παραμείνουν υπομονετικές και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να επιδιώξουν περαιτέρω πρόοδο».
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνάντησης ανάμεσα σε Donald Trump και Kim Jong-un, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Κίνα, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της χώρας Xi Jinping βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης