Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εικόνες «αποκάλυψης» στο λιανεμπόριο - Μεγάλες αλυσίδες έκλεισαν 460 καταστήματα σε 48 ώρες

ΗΠΑ: Εικόνες «αποκάλυψης» στο λιανεμπόριο - Μεγάλες αλυσίδες έκλεισαν 460 καταστήματα σε 48 ώρες
Oι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να είναι σχεδόν μηδενικές για το πρώτο τρίμηνο
Η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία δεν είναι απολύτως ρόδινη και αυτό αποτυπώνεται στη θεαματική μείωση των καταναλωτικών δαπανών, τη μεγαλύτερη μετά την οικονομική κρίση.
Μεγάλα θύματα της  απόφασης αυτής των Αμερικανών καταναλωτών να επιδείξουν  αυτοσυγκράτηση, ειδικά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα μεγάλων εταιρειών.  
Μεγάλες αλυσίδες, όπως η Gap, η JCPenney, η Victoria's Secret και η Foot Locker ανακοίνωσαν τις τελευταίες 48 ώρες «λουκέτα» σε περισσότερα από 465 καταστήματα.
Και οι τέσσερις εταιρείες ανέφεραν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα για την περίοδο των διακοπών, ενώ τρεις από αυτές (Gap, JCPenney και Victoria's Secret) ανέφεραν σημαντική μείωση στις πωλήσεις ενώ η Foot Locker κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην απόφαση των Gymboree, της Payless ShoeSource, της Charlotte Russe και της Ann Taylor, επίσης να κλείσουν δεκάδες καταστήματα.
Ακόμη και η Tesla ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα περισσότερα εκθεσιακά κέντρα στις ΗΠΑ.
Ένα τεράστιο κύμα, που περιλαμβάνει το κλείσιμο 4.500 καταστημάτων έχει ανακοινωθεί στο χώρο της λιανικής τους πρώτους μήνες του 2019.  
Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να είναι σχεδόν μηδενικές για το πρώτο τρίμηνο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης