Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία – Κενές 800.000 θέσεις εργασίας

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία – Κενές 800.000 θέσεις εργασίας
Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία
Ο χαμηλότερος αριθμός ανέργων εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφηκε στη Γερμανία, κόντρα στην επιβράδυνση της οικονομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο που δημοσιεύτηκαν σήμερα (1/3).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΒΑ), ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018 κατά 173.000 άτομα.
Με 2,373 εκατομμύρια ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν μια θέση εργασίας είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί για το μήνα Φεβρουάριο από την ενοποίηση της Γερμανίας πριν 29 χρόνια, το 1990.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους κατά 477.000 άτομα στα 44,79 εκατομμύρια.
Παράλληλα, υψηλή παραμένει η ζήτηση των επιχειρήσεων για εργατικό δυναμικό.
Τον Φεβρουάριο η ΒΑ κατέγραψε 784.000 κενές θέσεις εργασίας.
Όπως εκτιμά ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Ντέτλεφ Σέλε, «η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά την οικονομική συγκυρία», δηλαδή τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.
Προβλέπεται πάντως ότι ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, το ποσοστό της ανεργίας φέτος θα περιοριστεί από το 5,3% στο 4,9%.
Σε περίπτωση που στο τέλος του χρόνου επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, τότε η ανεργία στη Γερμανία θα έχει πέσει για πρώτη φορά από το 1981 κάτω από το φράγμα του 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης