Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε βάρος αξιωματούχων της Βενεζουέλας

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε βάρος αξιωματούχων της Βενεζουέλας
Η Ουάσινγκτον κάλεσε τους συμμάχους της να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA
Νέες οικονομικές κυρώσεις σε έξι στρατηγούς και αξιωματούχους που πρόσκεινται στον «παράνομο πρώην πρόεδρο» της Βενεζουέλας Nicolas Maduro για παρεμπόδιση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο αποκλεισμός από τον Maduro «φορτηγών και πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της εργαλειοποίησης από το αθέμιτο καθεστώς του της παράδοσης απαραίτητων τροφίμων και προμηθειών ώστε να ελέγχει τους ευάλωτους Βενεζουελανούς», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
«Επιβάλλουμε κυρώσεις στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Μαδούρο ως απάντηση στη βία, στους τραγικούς θανάτους και στις αδιανόητες πυρπολήσεις τροφίμων και φαρμάκων που προορίζονται για τους άρρωστους και πεινασμένους Βενεζουελανούς», πρόσθεσε.
Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που ανακοινώνονται κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας.
Την περασμένη Δευτέρα στόχος των αμερικανικών κυρώσεων ήταν τέσσερις κυβερνήτες Πολιτειών της Βενεζουέλας που είναι σύμμαχοι του Μaduro.
Επίσης τη Δευτέρα η Ουάσινγκτον κάλεσε τους συμμάχους της να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης