Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 18 μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 18 μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019
Ο ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης επιβραδύνθηκε στις 53,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,9 τον προηγούμενο μήνα
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε τον Φεβρουάριο του 2019 η μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ, με την ανάπτυξη στον κλάδο να υποχωρεί σε χαμηλό 18 μηνών, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/3/2019) η IHS Markit.
Ειδικότερα, ο σχετικός ΡΜΙ για τον κλάδο της μεταποίησης επιβραδύνθηκε στις 53,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 54,9 τον προηγούμενο μήνα.


Η παραγωγή στις ΗΠΑ παρουσίασε αύξηση αλλά με βραδύτερο ρυθμό, ενώ η αύξηση της παραγωγής ήταν μέτρια.
«Ο δείκτης PMI υποδηλώνει ότι ο μεταποιητικός κλάδος αναπτύσσεται με τον πιο αδύναμο ρυθμό του τελευταίου 1,5 έτους, με τις εταιρείες να ανακοινώνουν σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της παραγωγής τους τον Φεβρουάριο, κάτι που συνδέεται με μια παρόμοια επιβράδυνση του βιβλίου παραγγελιών», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.
Σε ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,2 μονάδες τον Φεβρουάριο - το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016- από 56,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης