Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 49,9 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Βελτίωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία των Caixin και Markit , δεχόμενος ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε στην εγχώρια παραγωγή.
Ειδικότερα, ο δείκτς PMI αυξήθηκε στις 49,9 μονάδες, έναντι 48,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες επέστρεψε πάνω από τις 50 μονάδες, καθώς διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 47,3 μονάδων προηγουμένως, ενώ η παραγωγή του κλάδου κατέγραψε επίσης επέκταση μετά από τη συρρίκνωση του Ιανουαρίου του 2019.
Ωστόσο, η συνολική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκε καλύτερη σε σύγκριση τόσο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών όσο και με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Πέμπτη (28/2).
«Η εγχώρια μεταποιητική ζήτηση βελτιώθηκε σημαντικά και η εξαωτερική ζήτηση δεν επιδεινώθηκε με την ταχύτητητα του περασμένου έτους», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στην ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση, τονίζοντας ωστόσο ότι οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν πτώση μετά την ανάκαμψη του Ιανουαρίου, καθώς και ότι η αγοραστική δραστηριότητα υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
«Η πίεση προς την κίνηση κεφαλαίου των κατασκευαστών έγινε ξανά εμφανής, γεγονός που μπορεί να δείχνει ότι το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον δε χαλάρωσε όπως αναμενόταν και η επίδραση της πιστωτικής επέκταση δεν είναι ακόμα σημαντική», καταλήγει ο κ. Zhong.
Όσον αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες, ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε από τα υψηλά οκτώ μηνών, καθώς οι εταιρείες παρέμειναν προβληματισμένες αναφορικά με την εμπορική διαμάζη του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης