Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Επικεντρωνόμαστε απόλυτα στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit

May: Επικεντρωνόμαστε απόλυτα στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit
Η προσοχή της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρώνεται απόλυτα στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε η Theresa May, σε επιστολή της προς έναν βουλευτή που παραιτήθηκε από υπουργός
Η προσοχή της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρώνεται απόλυτα στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit που θα εγκρίνει το κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα (28/2/2019) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σε επιστολή της προς έναν βουλευτή που νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση υπουργού, επικαλούμενος ανησυχίες για μια καθυστερημένη έξοδο.
«Το Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να ενωθεί και να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ψηφίζοντας μια συμφωνία που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους πολίτες τη σιγουριά που χρειάζονται και αξίζουν», γράφει η May στην επιστολή της.
«Η προσοχή μας πρέπει να εστιάζει απόλυτα στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου και να επιτρέπει την αποχώρησή μας στις 29 Μαρτίου», προσθέτει η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Αγροτικών Θεμάτων, είχε ανακοινώσει ο George Eustice, εξαιτίας της απόφασης της Bρετανίδας πρωθυπουργού να επιτρέψει μία ψηφοφορία για την παράταση του άρθρου 50 που θα καθυστερήσει το Brexit, εάν απορριφθεί από το κοινοβούλιο η συμφωνία της για την αποχώρηση, στην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία.
Σε επιστολή που έστειλε στη May, εξηγούσε ότι όσα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στην Βουλή των Κοινοτήτων θα οδηγήσουν σε μία σειρά γεγονότων που θα έχουν ως αποτέλεσμα η ΕΕ να επιβάλει τους όρους της και τελικά τον «εξευτελισμό» της χώρας.
Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι πρόθυμη να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς η απουσία συμφωνίας θα έχει κόστος και για την ίδια.
Εκτιμά ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας η ΕΕ θα αναζητήσει μία άτυπη μεταβατική περίοδο εννέα μηνών για διευθετήσεις σε διάφορους τομείς και έτσι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν σε αυτό το πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης